onsdag 22 augusti 2007

Giftig

En (1) (och inte sex!) lösning på de otaliga problem som drabbar oss olycksaliga studenter, i synnerhet uttryckt genom myndighetsbyråkrati och telefonköstrauman. Här kommer den:

Studenter mår dåligt. vi är deppiga. vi tycker livet suger. jämt. vi deppar när vi pluggar, vi får ångest när vi inte pluggar, sen dricker vi för att döva den outhärdliga smärtan, sen får vi panik när vi mår dåligt och måste plugga ändå och sen blir vi hysteriska över att inte kunna dricka redan nästa dag för vi har inga liv. ett mycket jobbigt kretslopp av ångest. och i mitten står alla dessa myndigheter, företag och föreningar etc med psykosframkallande förkortningar som bara gör livet ännu mer uppfuckat. CSN, SGS, GP, GU osv. det bara kryllar av dem. och alla verkar ha bestämt sig för att göra just ditt liv lite sämre.

vad göra? ska vi helt enkelt rycka upp oss, ta oss i kragen, kamma oss, utbilda oss och skaffa ett jobb och sluta gnälla? inse att institutionerna finns där för att hjälpa oss? självklart inte. vi ska hitta en annan syndabock. för let's face it; det är rätt förra seklet att marginalisera studenter. precis som det är gammalmodigt med förtryck av barn, sjuka, gamla, kvinnor, svarta, gula, röda, beslöjade, transsexuella, kortväxta, lågavlönade och fula. nej, vi behöver lite ny och fräsch diskrimminering. några vi kan ta ut all uppdämnd aggressivitet på. några vi kan slå tillbaka på, med förnyad styrka och med samma mynt. efter långa funderingar har jag kommit fram till vilka lotten ska falla på: telefonförsäljarna.

såhär kan en mycket lyckad hämndaktion se ut: en lyckligt ovetande telefonförsäljare ringer dig. han/hon är hyfsad nöjd med livet, känner sig rätt tillfreds med att försöka sköta sitt jobb och tror naivt att det är vad alla vill och gör i detta avlånga land. då kopplar du på telefonsvararen, som berättar alla tider du inte kan nås, gör hänvisningar till din hemsida som självklart hänger sig efter tio sekunder, låter honom/henne välja mellan sjutton olika obegripliga knappval,
berättar att det är många som ringer just nu men att du ändå tar emot telefonförsäljarens samtal så fort du kan (my ass you wont), sätter på lite väntemusik (förslagsvis en elektronisk version av nån Uggla-dänga), ber honom/henne trycka in sin personliga kod och kopplar sedan bort samtalet.

telefonförsäljaren är sen färdig att läggas in. långvård, socialen, you name it. och du har fått din efterlängtade hämnd. rättvisa har äntligen skipats. det spelar ingen roll om CSN inte beviljar dig studiemedel eller SGS höjer hyran, you're untouchable. du lever med den ljuva vetskapen av att det finns någon som mår sämre än du och det är ditt fel.

alltså, slutsats: studenter blir lite gladare. och kan tillbringa ännu mer av sin tid att älta sitt ändå rätt sugiga liv och världsfreden över en moccalatte. samtidigt som vi plågar en rätt störig grupp i samhället. vad är det om inte en sjukt stabil lösning?

7 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHAHA!

Anonym sa...

Studenter mår inte dåligt. De befinner sig i livets bästa dagar!
Tycker du nedvärderar studentlivet en smula, eller rätt så rejält egentligen.
Det är egentligen ganska så fantastikst.
Låt inte ångesten över enstaka saker (som t ex telefonförsäljare, tentor eller pengabrist) gå ut över studentlivet som helhet.

Ledsen om jag tog inlägget på för stort allvar.

Över och ut.

Lembit sa...

nejej, var inte ledsen. man ska ta saker på allvar. det har jag alltid sagt. mig också. framförallt när jag är arg. det kan bl.a. min syrra vittna om. eller när jag kommit världens bästa lösning till en suggighet i ens (o)lyckliga studentvardag. öla vidare vettja.

under och in (jag vet, sjukt lågt).

Anonym sa...

Efter det här..ja nu behöver ja för fan en öl, LANGA! så det här är vad som väntar mig...!! fan va nice.

syrran, ja fixar vinet (öööh) sen firar vi våran tragiska framtid som studenter!! (och nutid för en av oss) för ett väldigt bra sätt att bedöva sin stackars hysteriska hjärna är att dränka den i etanol och vara mycket nöjd med det. så praktiskt det är att vara alkoholiserad ibland. o på bakisdan fixar vi en telfonsvarare med sjutton omöjliga alternativ... muehehee!

Peace out laman!
(eller inte, Kill 'em all)

Anonym sa...

asså syrran, de e inte så bra att röka maya innan man skriver bloggkommentarer

Lembit sa...

nänä, the carnolfs har gått över till svampar i sommar.

Anonym sa...

Josse, börja posta lite inlägg nu för bövulen! Jag vill liksom ha något annat än reklamblad att läsa till morgonflingorna. fattaru?